Normoflux, capsule 60 buc FARES
  • Normoflux, capsule 60 buc FARES

Normoflux, capsule 60 buc FARES

Normoflux, capsule 60 buc, suport pentru sănătatea uterului. Menţine un flux menstrual normal.

19,58 RON
cu TVA
Cantitate

Normoflux, capsule 60 buc

Suport pentru sănătatea uterului. Menţine un flux menstrual normal.

INGREDIENTE/CAPSULĂ:

-traista ciobanului (Bursae pastoris herba) 90 mg

-urzică (Urticae herba)

-frunze de castan (Castaneae folium)

-creţişoară (Alchemillae herba) 30 mg

-scoarţă de stejar (Quercus cortex)

-extract uscat de frunze de zmeur (Rubi idaei folium) standardizat în min. 10% tanin

Traista ciobanului îşi datorează numele fructelor sale în formă de traistă. Este o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale vasocostrictoare la nivelul uterului. Este foarte utilă femeilor care se confruntă cu dezechilibre ale ciclului menstrual, cu un flux menstrual crescut, în perioada de pubertate sau menopauză.

Creţişoara este renumită pentru menţinerea sănătăţii aparatului genital feminin. În germană se numeşte şi „Frauenmantel” – mantou de damă sau „Frauenkraut” – planta femeilor. Acţiunea sa se datorează conţinutului în taninuri care conferă efectul uterotonic, de reducere a scurgerilor menstruale periodice, contribuie la refacerea mucoasei uterine.

Urzica a fost utilizată tradiţonal pentru reducerea sângerărilor menstruale datorită conținutului de vitamina K şi taninuri. În plus, urzica este recunoscută pentru acțiunea hematopoietică (de stimulare a formării globulelor roşii), vitaminizantă şi remineralizantă.

Frunzele de castan conţin 9% tanin şi alte substanţe, care le conferă importante proprietăţi astringente şi hemostatice. Taninurile sunt cele care imprimă gustul astringent şi manifestă acţiunea de precipitare a globulelor roşii.

Stejarul este unul dintre arborii cei mai răspândiţi, dar mai ales foarte apreciaţi la noi, a cărui scoarţă este des utilizată în fitoterapie. Scoarţa de stejar are un conținut mare de taninuri, substanțe responsabile de proprietățile astringente, care contribuie la constricţia vaselor de sânge şi la oprirea sângerarilor.

Frunzele de zmeur au proprietăţi astringente, de moderare a fluxului sangvin la nivel uterin, tonice uterine. Sunt eficace în ameliorarea disconfortului menstrual.

 

BENEFICII ALE UTILIZĂRII:

-pentru menţinerea unei sângerări reduse în limite normale în timpul menstruaţiei şi a structurii şi funcţionalităţii sănătoase a uterului

-tonic uterin

-vasoconstrictor uterin

ATENŢIONĂRI:

Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Datorită conţinutului ridicat de taninuri poate încetini tranzitul intestinal.

SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:

Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.

Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:

Acest produs se administează la un interval de minim 2 ore faţă de medicamente deoarece taninurile pot împiedica absorbţia acestora.

La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.

MOD DE ADMINISTRARE:

1 capsulă de 3 ori pe zi, între mese*. Dacă ciclul este abundent se administrează 2 capsule de 3 ori pe zi, la 1 oră între mese*, până la reducerea sângerării menstruale.

Dacă este nevoie de un efect mai puternic se pot administra până la 10 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.

Durata curei: 5-10 zile pe lună, (corespunzător duratei menstrei).

Cura se poate urma 3-4 luni consecutiv.

 

ENT00884

Recenzii

Scrie o recenzie

Scrie o recenzie